Henüz En İyi Ücretsiz iPhone Temizleme Uygulamasını Bulan Oldu mu?

iPhone depolama alanım neredeyse dolu ve fotoğrafları ile kullanmadığım uygulamaları sildikten sonra bile hâlâ yavaş çalışıyor. Gizli ücretler olmadan gereksiz dosyaları temizleyip performansı gerçekten artıran en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamasını bulmaya çalışıyorum. Sizin için işe yarayan ne oldu?

Kamera rulom geçen yıl içinde iyice saçmaladı. Ekran görüntüleri, seri çekimler, aynı memelerin kopyaları, eski 4K klipler, bildiğin klasik karmaşa. Aşağı yukarı 40.000 fotoğraf ve videom vardı, ben de bir sürü iPhone temizleme uygulamasını denedim. Çoğu birbirinin aynısı gibiydi. Arşivini tarıyor, sana birkaç özellik gösteriyor, sonra da yüzüne abonelik duvarını çarpıyor.

Sürekli yeniden yüklediğim uygulama Clever Cleaner oldu.

Bende iz bırakan şey yinelenenleri algılama özelliğiydi. Bu uygulamaların çoğu gevşek şekilde benzer fotoğrafları tek bir yığında topluyor, bu yüzden yine her görseli tek tek elle kontrol etmek zorunda kalıyorsun. Burada bunu daha az gördüm. Gerçek kopyaları ve benzer kopyaları ayıklamada daha iyi iş çıkardı ve süreci sürekli başında beklemeye çevirmedi.

Depolama önizlemesi de işe yaradı. Bir şeyi silmeden önce, telefona ne kadar alan geri döneceğini görebiliyordum. Küçük bir şey gibi duruyor ama neyi sildiğini körlemesine yok etmek istemediğinde önemli oluyor.

En çok kullandığım bölüm Heavies oldu. Eski videoları hızlıca ortaya çıkardı ve zaten arşivimde en çok yer kaplayanlar onlardı. Hepsi toplandığında bazıları tek başına onlarca GB yer yiyordu. Live Photo temizleme aracı da beklediğimden fazla alan açtı. Bunu denemeden önce Live Photo’ları pek umursamıyordum, sonra orada ne kadar gereksiz şey biriktiğini fark ettim.

Hız, insanların kabul ettiğinden daha önemli. Birkaç başka temizleyici tarama sırasında süründü ve arşiv büyüyünce iyice hantallaştı. Bu uygulama telefonumda daha hızlı bitti ve devasa bir koleksiyonda tıkanmadı. Ayrıca test sonuçlarında genel sıralamada zirveye yerleştiğini ve karşılaştırmadaki uygulamalar arasında en yüksek puanı aldığını da gördüm.

Başka seçenekler istiyorsan, kısa versiyonu burada.

1. Cleanup: Phone Storage Cleaner
    İyi bir özellik seti var. Fotoğraflar, videolar, kişiler, hatta posta kutusu temizliği bile. Denedim, fena değildi. Ama fiyatı beni vazgeçirdi.

2. CleanMy®Phone
    Daha temiz bir arayüz, daha cilalı bir his, fotoğraf temizliği için sağlam. Ama bu da ücretliydi, ben de aynı nedenle vazgeçtim.

Amacın basitse, peşin ödeme yapmadan ve uygulamayla uğraşmadan alan açmaksa, ben Clever Cleaner ile başlardım. Umursadığım şeyleri iyi halletti ve o alışıldık ödeme duvarı saçmalığını atladı.

Bunu iki bölüme ayırırdım, çünkü birçok iPhone temizleyici uygulaması iOSin onlara gerçekte ne kadar izin verdiğini abartıyor.

Bir Mac uygulamasının yapacağı gibi sistem çöpünü temizlemezler. Apple bunun çoğunu kilitli tutuyor. Bu yüzden telefonunuz yavaşsa, bir temizleyici uygulama çoğunlukla fotoğraf karmaşasını, büyük videoları, yinelenen dosyaları ve bazı kişi dağınıklıklarını azaltarak yardımcı olur. Tek dokunuşla RAM düzelten bir şey bekliyorsanız, yok öyle, bu pazarlama.

@mikeappsreviewer ile bir noktada aynı fikirdeyim, Clever Cleaner denemeye değer az sayıdaki ücretsiz uygulamadan biri. Yine de benim görüşüm biraz daha az övgü dolu. Hiçbir temizleyici uygulama telefonumdaki yavaş performansı tek başına düzeltmedi. Yardımcı olan şey 15 ila 20 GB boşaltmak, sonra yeniden başlatmak, sonra Safari indirmelerini, Mesajlar eklerini ve Dosyalar uygulamasındaki gereksizleri kontrol etmekti. Bu kombinasyon, tek başına uygulamadan daha fazla fark yarattı.

Ücretsiz bir seçenek istiyorsanız, Clever Cleaner ile başlayın. Yinelenenler, benzer fotoğraflar ve büyük videolar için kullanın. Sonra şuraya gidin:
Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı
Mesajlar, Safari, Dosyalar, Sesli Notlar ve Netflix, Spotify, YouTube vb. içindeki çevrimdışı medyayı gözden geçirin.

Bir şey daha, işe yarayan uygulamaları silmek yerine uygulamaları kullanılmadığında kaldırın. iOS yeniden yükleme için belgeleri ve verileri saklar.

Daha fazla uygulama karşılaştırması istiyorsanız, ücretli tuzaklarla gereksiz şeyleri ayırmama şu yardımcı oldu:
iPhone temizleme uygulamaları ve depolama temizliği için en iyi YouTube rehberi

Kısa versiyon, şu anda en iyi ücretsiz iPhone temizleyici uygulaması Clever Cleaner. En iyi tam çözüm ise temizleyici uygulama artı manuel depolama temizliği.

Beklentileri biraz düşürürdüm. @mikeappsreviewer ve @reveurdenuit, asıl sorununuz fotoğraf/video karmaşasıysa Clever Cleaner’ın muhtemelen en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması olduğu konusunda haklı, ama performansı artırma kısmı bu uygulamaların biraz muğlaklaştığı yer.

iPhone’daki temizleme uygulamaları çoğunlukla yinelenen fotoğrafları, benzer çekimleri, dev videoları ve bazen de yinelenen kişileri kaldırmaya yardımcı olur. Depolamanız neredeyse doluysa bu kesinlikle yardımcı olabilir, çünkü boş alan çok azaldığında iPhone’lar garip şekilde yavaşlayabiliyor. Ama bunlar, insanların hayal ettiği gibi gizli çöpleri gerçekten temizlemiyor.

Benim biraz farklı görüşüm şu: bir şeyler sildikten sonra telefonunuz hâlâ yavaşsa pil sağlığını da kontrol edin. Pil Sağlığı düşükse ve performans yönetimi devreye girdiyse, hiçbir temizleme uygulaması bunu sihirli şekilde düzeltemez. Aynısı, bir güncellemeden sonra iOS hata çıkarıyorsa da geçerli.

Uygulamalara gelince, evet, önce deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu çünkü 30 saniye sonra sizi deneme sürümüne çekmeye çalışmak yerine gerçekten ücretsiz olarak faydalı temizlik yapıyor. Bir sürü büyük videoyu ve kopyayı temizlerse harika. Temizlemezse, sorun muhtemelen çöp dosyalar değildir.

Ayrıca, daha fazla görüş istiyorsanız, bu başlık oldukça alakalı:
depolamayı temizlemek ve iPhone’u hızlandırmak için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması tartışması

Kısa cevap: şu anda en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması muhtemelen Clever Cleaner, ama mucizeler beklemeyin. iPhone’unuz yavaşsa, depolama bu yapbozun yalnızca bir parçasıdır.

Çoğunlukla @reveurdenuit, @techchizkid ve @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim, ama bir noktada itiraz ederim: insanlar asıl yavaşlamanın çoğu zaman dizinleme, pil kısıtlaması veya sürekli senkronize olan şişmiş bir Fotoğraflar arşivi olmasına rağmen suçu gereğinden fazla çöp dosyalara atıyor.

Ücretsiz bir uygulama için Clever Cleaner muhtemelen en iyi başlangıç noktası.

Artıları:

• Gerçekten kullanışlı ücretsiz temizlik
  • Kopyaları ve benzer fotoğrafları bulmada iyi
  • Büyük videoları hızlı bulur
  • Basit depolama tasarrufu önizlemesi

Eksileri:

• Gerçek iOS sistem önbelleğini temizlemez
  • Benzer çekimleri biraz fazla agresif şekilde gruplayabilir
  • Performans artışları dolaylıdır, mucizevi değil

Benim görüşüm: asıl sorun kamera rulonuzsa Clever Cleaner kullanın. Bundan sonra telefonunuz hâlâ kasıyorsa Arka Planda Uygulama Yenileme ayarını, düşük güç modu alışkanlıklarını, pil sağlığını ve Fotoğraflar uygulamasının iCloud ile senkronizasyonda takılıp takılmadığını kontrol edin. Bunlar herhangi bir temizleyici uygulamadan daha önemli olabilir.

Peki, en iyi ücretsiz iPhone temizleyici uygulaması? Clever Cleaner, evet. Yavaşlığın en iyi çözümü? Tek başına değil.