Bugünlerde herkes en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması olarak ne kullanıyor?

iPad cihazımın depolama alanı azalıyor ve son güncellemeden sonra daha yavaş hissettiriyor. Temizleyebildiğim kadarını temizledim, ancak hâlâ gereksiz dosyalarla uğraşıyorum ve hangi ücretsiz iPad temizleme uygulamasının gerçekten güvenli ve etkili olduğundan emin değilim. Depolama alanını ve performansı artırmak için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması hakkında gerçek öneriler arıyorum.

Zaman içinde bir sürü iPad temizleme uygulaması denedim ve sonunda yine Clever Cleaner uygulamasına geri dönüyorum.

Beni orada tutan şey basitti. Genelde iPad’de depolamayı ilk dolduran şeylerin peşine düşüyor. Benim için bu neredeyse her zaman fotoğraflar ve videolardı. Eski uygulama önbellekleri değil, sahte sistem çöpleri değil, içinde 200 MB olan anlamsız kategoriler değil. Sorun benim arşivimdi ve bu uygulama da buna odaklandı.

En çok kullandığım bölümler şunlardı:

1. Akıllı Temizlik, yinelenen çekimleri ve benzer kopyaları kaldırmak için
  2. Büyük Dosyalar, dev videoları hızlıca tespit etmek için
  3. Video Sıkıştırma, video dosyalarını silmek yerine küçültmek için
  4. Live Photo dönüştürme, görüntüyü koruyup ekstra hareket verisini kaldırmak için
  5. Kaydırma Modu, Fotoğraflar uygulamasında uğraşmadan fotoğrafları hızlıca gözden geçirmek için

Beni ikna eden şey sonuçtu. Önemsediğim hiçbir şeyi silmeden hatırı sayılır miktarda alan açtım. Fotoğraf eşleştirme beklediğimden daha iyiydi. Neredeyse aynı olan seri çekimleri ve sahip olduğumu unuttuğum tekrarlanan fotoğrafları yakaladı. Sonra Büyük Dosyalar bana orada durup birden fazla gigabayt yer kaplayan birkaç video gösterdi. Çoğunu silmedim. Onları sıkıştırdım ve depolama alanını bu şekilde geri kazandım.

Hoşuma giden bir diğer şey de, bunu temizlik uygulamaları için sık söylemem, ne kadar az sürtünme olduğuydu. Her şey iPad’de kaldı. Fotoğraflarım başka bir yere gönderilmiyordu. Her birkaç dokunuşta bir reklam çıkmıyordu. Sürekli ödeme duvarı baskısı da yoktu. Ücretsiz bir uygulama için buna biraz şaşırdım.

Amacınız bir iPad’de depolama alanını bütün akşamınızı dosyaları elle ayırmaya harcamadan boşaltmaksa, size ilk önereceğim uygulama bu olur.

Çoğu iPad temizleyici uygulamasına güvenmiyorum, çünkü iPadOS onlara derin sistem erişimi vermiyor. Bu yüzden bir uygulama sistem çöpünü temizlediğini iddia ediyorsa, ben onu geçerdim. Birçoğu gereksiz süsten ibaret.

@mikeappsreviewer ile kısmen aynı fikirdeyim. Depolama sorununuz fotoğraflar ve videolarsa, Clever Cleaner denemeye değer az sayıdaki ücretsiz iPad temizleme uygulamasından biri. Kullanıcıların kontrol edebildiği şeylere odaklanıyor; genelde asıl büyük kazanç da burada olur. Bu, sahte önbellek taramalarından daha önemli.

Yavaşlama için, herhangi bir uygulamanın dışında iki şey yapardım:

1. iPad Depolama alanını kontrol edin ve kullanılmayan büyük uygulamaları kaldırın.
  2. Yeniden başlatın, ardından güncellemelerden sonra bir süre şarjda ve Wi-Fi’ye bağlı bırakın. Dizin oluşturma işlemi çoğu zaman bir iki gün cihazı yavaşlatır.

Depolamayı hızlıca boşaltmak için en iyi ücretsiz iPad temizleme uygulaması hâlâ muhtemelen Clever Cleaner gibi bir şey, özellikle medya temizliği için. Kısa bir örnek olarak, burada her şeyi silmeden iPhone ve iPad depolamasını boşaltmanın daha hızlı bir yolu gösteriliyor.

Kısacası, fotoğraflar için bir temizleyici kullanın. Uygulamalar için iPad ayarlarını kullanın. Sihirli çöp temizleme vaat eden uygulamaları görmezden gelin.

Bir konuda @caminantenocturno ile aynı fikirdeyim: “sistem çöpünü” temizleyebildiğini iddia eden herhangi bir iPad uygulaması çoğunlukla hayal satıyordur. iPadOS buna izin vermiyor. Bu yüzden bu uygulamaları, depolamayı gerçekten şişiren şeyleri kaldırmaya yardımcı olup olmadıklarına göre değerlendiriyorum.

Bununla birlikte, @mikeappsreviewer ile biraz aynı fikirde değilim çünkü yavaşlık için ilk hamlenizin bir “temizleyici uygulama” olması gerektiğini düşünmüyorum. Depolama için, evet. Bir güncellemeden sonraki kasma için, pek değil. Bunun nedeni çoğu zaman dizin oluşturma, arka planda fotoğraf analizi, uygulamaların önbelleği yeniden oluşturması vb. şeylerdir.

Gerçekten işe yarayan ücretsiz bir seçenek istiyorsanız, Clever Cleaner muhtemelen şu anda en güvenli tercih. Sihir yaptığı için değil, medya temizliğine odaklandığı için; çoğu insanın gerçekten yer açtığı kısım da burası. Ben onu daha çok bir fotoğraf/video düzenleyicisi olarak kullanırdım, mucizevi bir performans düzelticisi olarak değil.

Bana herhangi bir temizleyici uygulamadan daha çok yardımcı olan şeyler:

• Safari web sitesi verilerini temizlemek
  • Dosyalar’da eski indirilen dosyaları silmek
  • Mesajlar eklerini kaldırmak
  • yayın uygulamalarında çevrimdışı indirmeleri kontrol etmek
  • gereksiz uygulamalar için Arka Planda Uygulama Yenileme’yi kapatmak

Ayrıca, yüklemeden önce gerçekte ne yaptığını görmek istiyorsanız, şu ayrıntılı Clever Cleaner depolama temizleme incelemesini okumaya değer.

Kısa versiyon: ücretsiz depolama temizliği için Clever Cleaner, geri kalan her şey için Ayarlar uygulaması. iPad’de “derin temizlik” vadeden her şey genellikle saçmalıktır.

Sıcak bir yorum: @caminantenocturno, @cacadordeestrelas ve @mikeappsreviewer ile sadece bir noktada biraz aynı fikirde değilim. İnsanlar temizleyici uygulamaların performansa yardımcı olmadığını söylüyor, ama iPad’iniz neredeyse doluysa dolaylı olarak yardımcı olabilirler. Boş alan çok azaldığında iPadOS huysuzlaşır.

Yani gerçekten ücretsiz uygulamalar arasında, Clever Cleaner test etmeye bile değecek birkaç uygulamadan biri.

Artıları:

• yinelenen ve benzer fotoğraflar için iyi
  • dev videoları hızlıca bulmaya yardımcı olur
  • depolama sorununuz medya arşivinizse kullanışlıdır
  • ücretsiz sürümü gerçekten kullanılabilir
  • sahte RAM artırma saçmalıkları satmıyor

Eksileri:

• gerçek sistem çöpünü temizlemez çünkü iPadOS buna izin vermez
  • depolama sorununuz uygulamalar, Mesajlar veya Dosyalar ise daha az kullanışlıdır
  • fotoğraf eşleştirme asla kusursuz değildir, bu yüzden silmeden önce iki kez kontrol edin
  • güncellemeyle ilgili yavaşlamayı bir gecede sihirli şekilde düzeltmez

Benim yaklaşımım: bir şeyi silmeden önce Apple Books indirmelerini, podcast bölümlerini, GarageBand ses paketlerini, Procreate hızlandırılmış çekim dışa aktarımlarını ve eski Mail eklerini kontrol edin. Bunlar iPad’de sinsi depolama canavarlarıdır ve insanlar bunları unutuyor.

Yani evet, fotoğraflar ve videolar için Clever Cleaner, ama ben mucize beklemezdim. iPad’iniz bir güncellemeden hemen sonra yavaşsa, ona biraz zaman da verin.