Benzer Fotoğrafları Bulan iPhone Uygulaması Gerçekten İşe Yarıyor mu?

iPhone’um yinelenen ve neredeyse yinelenen fotoğraflarla dolu ve denediğim uygulamalar ya bariz eşleşmeleri kaçırıyor ya da işe yarar sonuçlar göstermeden önce abonelik istiyor. Daha fazla zaman veya para harcamadan fotoğraf arşivimi temizleyebilmem için gerçekten işe yarayan benzer fotoğraflar iPhone uygulaması bulma konusunda yardıma ihtiyacım var.

Buna ben de iPhone cihazımda rastladım. Apple Fotoğraflar tarih, kişiler, yerler ve fişler ya da kediler gibi şeylere göre sıralamada fena iş çıkarmıyor, ama yine de birbirine benzeyen çekimleri tek bir düzenli grupta toplamıyor. Yani kamera rulonuzda neredeyse aynı olan altı gün batımı fotoğrafı, seri çekilmiş bir selfie grubu ya da aynı görselin birkaç düzenlenmiş kopyası varsa, bunları elle ayırmanız gerekiyor.

Bende işe yarayan şey Clever Cleaner oldu. Genelde bu tür temizlik uygulamalarını geçerim çünkü çoğu telefonunuzu tarar, bir sonuç gösterip sonra karşınıza ücret duvarı çıkarır. Bunu denediğimde farklı hissettirdi. Kütüphanemi birkaç dakika içinde taradı, benzer fotoğrafları birlikte grupladı ve tutulmaya değer olan kare için yaptığı seçim beklediğimden daha sık doğru çıktı.

Ben şöyle kullandım:

1. Clever Cleaner uygulamasını App Store’dan indirin.
  2. Fotoğraf arşivinize erişim izni verin.
  3. Benzerler bölümünü açın ve taramanın tamamlanmasını bekleyin.
  4. Her grubu kendiniz gözden geçirin ya da otomatik seçim istiyorsanız Akıllı Temizlik seçeneğine dokunun.
  5. Uygulama bir En İyi Kare işaretler, ancak geri kalanını silmeden önce bunu başka bir fotoğrafla değiştirmekte özgürsünüz.
  6. İşiniz bittiğinde, depolama alanının hemen boşalmasını istiyorsanız Fotoğraflar içindeki Son Silinenler albümünü temizleyin.

Diğer temizlik işleri için de kullanmaya devam ettim. Şunlarda yardımcı oldu:

1. Ağırlar bölümünde en büyük videolarımı bulmak
  2. videoları silmek yerine küçültmek
  3. alan kazanmak için Live Photos öğelerini normal durağan fotoğraflara dönüştürmek
  4. orada olduklarını bile unuttuğum eski ekran görüntülerini silmek
  5. Kaydırma Modu ile fotoğrafları daha hızlı ayıklamak; bu, her kararı otomasyona bırakmaktan daha iyi hissettirdi

Beklediğimden daha çok hoşuma giden bir kısmı da, işlemleri fotoğraf arşivinizi başka bir yere göndermek yerine doğrudan iPhone üzerinde yapması oldu.

Apple’ın yerleşik araçları içinde kalmak isterseniz, işi daha az can sıkıcı hale getiren birkaç yol da buldum:

1. Kişiler, evcil hayvanlar, yerler, nesneler veya etkinlikler için Ara sekmesini kullanın. Benzer görseller orada genelde birbirine yakın görünür.
  2. tarihe veya belirli bir seyahate göre sıralayın. Çoğu benzer görünen çekim birkaç saniye arayla yapılır.
  3. Seri çekim kullanıyorsanız Seri Çekim albümünü kontrol edin, ardından en iyi kareyi bırakın.
  4. Aynı anda tüm arşivde gezinmek yerine İnsanlar ve Evcil Hayvanlar, Seyahatler veya Medya Türleri gibi albümleri açın.

Küçük bir temizlik için Apple’ın araçları yeterli. Ben de daha önce bunu o şekilde yaptım ve arşiviniz çok büyük değilse işe yarıyor. Binlerce fotoğrafla uğraşmaya başlayınca ise çok hızlı şekilde yorucu oluyor. Özel bir uygulama bana zaman kazandırdı çünkü önce benzer çekimleri grupladı ve onları kendim arayıp bulmak için sürekli kaydırmam gerekmedi.

Bunlardan bir sürüsünü test ettim ve çoğu aynı iki şekilde başarısız oluyor. Zayıf eşleştirme, ardından ücret duvarı. Yani hayal kırıklığınız gayet anlaşılır.

@mikeappsreviewer’e kısmen katılıyorum. Apple Photos tam aynı kopyalar için fena değil, ama benzer kopyalarda zayıf kalıyor. Düzenlenmiş çekimler, seri çekim seçimleri ve 1 saniye arayla çekilmiş beş fotoğraf çoğu zaman gözden kaçıyor. Arşiviniz büyükse, elle sıralama çok çabuk yorucu hale geliyor.

Önemli olan şu:

1. Benzer kopya tespiti
  2. Hızlı yerel tarama
  3. Temizlikten önce ücret duvarı olmaması
  4. Silmeden önce manuel inceleme

Clever Cleaner, denediğim çoğu iPhone temizlik uygulamasına göre bu kriterlere daha iyi uyuyor. Testimde benzer fotoğraf gruplaması Gemini’den daha sıkı hissettirdi ve faydalı kısmı hemen engellemedi. Yine de hiçbir uygulamanın otomatik seçimine yüzde 100 güvenmezdim. Seyahat fotoğraflarını, evcil hayvanları ve aile fotoğraflarını her zaman gözden geçirin. Hatalı seçimler en çok oralarda olur.

iPhone’da yinelenen ve benzer fotoğrafları kaldırmak için temiz bir rehber istiyorsanız, şu da faydalı bir okuma, saatler harcamadan iPhone’da yinelenen ve benzer fotoğraflar nasıl silinir.

Kısa versiyon: önce Clever Cleaner’ı deneyin. Telefonunuzda çok fazla benzer görünen fotoğrafı kaçırırsa, geçin ve başka bir şeye bakın. Ama ücretsiz olanlar arasında, bana dolandırıcı gibi hissettirmeyen az sayıdakilerden biri.

@mikeappsreviewer ve @stellacadente ile bir konuda biraz aynı fikirde değilim: eğer bir uygulamanın ana satış noktası en iyi kare özelliğiyse, tam da o noktada tedirgin olurum. Neredeyse aynı fotoğraflar, çocuğunuzun bir fotoğrafta göz kırptığı ve diğerinde gülümsediği ana kadar kolaydır. Sonra uygulama yanlış olanı seçer ve bir anda konu anılarınızla yapay zeka temizliği arasında kalır.

Bununla birlikte, iPhone’da gerçekten benzer fotoğrafları bulmak için Clever Cleaner, anında tuzak gibi hissettirmeyen az sayıdaki uygulamadan biri. Çoğu kalitesiz temizleyici uygulamaya göre benzer görünen fotoğrafları gruplamada daha iyi ve en büyük artısı, silmeden önce inceleme yapabilmeniz. Bana göre bu, gösterişli pazarlamadan daha önemli.

Benim yapacağım:

• Önce Apple Fotoğraflar'ı yalnızca birebir kopyalar için kullanın
  • Neredeyse aynı fotoğraflar, seri çekimler, düzenlenmiş kopyalar, ekran görüntüsü karmaşası için Clever Cleaner kullanın
  • Tatil/aile/evcil hayvan fotoğraflarını kontrol etmeden asla toplu silme yapmayın
  • Temizlikten sonra Son Silinenler'i boşaltın, yoksa tam olarak sıfır alan kazanmış olursunuz

Ayrıca, Clever Cleaner ile büyük bir iPhone fotoğraf arşivinin nasıl temizleneceğine dair hızlı bir görsel isterseniz, bu muhtemelen App Store abartılarını okumaktan daha faydalıdır.

Kısa cevap: evet, gerçekten işe yarayan benzer fotoğraflar için bir iPhone uygulaması var ve ilk deneyeceğim uygulama Clever Cleaner olurdu. Sihirli değil, kusursuz değil, ama çoğundan çok daha az dolandırıcılık gibi duruyor.